torstai 27. elokuuta 2009

Eiku puikot heilumaan ja koukut kanssa

Ruotsin TV:n uutisissa kerrottiin, että Ruotsiin on hankkittu 18 miljoonaa annosta rokotetta H1N1-influenssaa varten eli kaksi annosta/henkilö. Nyt ongelmana on, että rokottaminen tulee liian kalliiksi, siis koko kansan rokottaminen. Näyttääkin siltä, että osa rokotteista jää antamatta ja menee sitten vanhaksi. Mitä rahan tuhlaamista tuokin on... Tanska on taas päättänyt, että koko kansaa ei rokoteta. Rokotetta on hankittu kolmasosalle tanskalaisista eli varmaankin riskiryhmiin kuuluville.

Tämä tuli mieleen siitä, että kurkussa, nenässä ja päässä tuntuu omituiselta. Viluttaa ja hiostuttaa, paikat ja iho tuntuvat kipeiltä. Eli flunssaa varmaan pukkaa päälle.

Ilma on vielä lämmin. Aurinko paistaa ja asteita on yli kaksikymmentä. Aamulla on vain viisainta kaivaa kevyttä ylle. Hikeä pukkaa siitä huolimatta. Täällä on hauska seurata ihmisten pukeutumista. Esim. joskus näyttää siltä, että jos on pienen pienikin mahdollisuus vesisateeseen, laitetaan saappaat jalkaan. Siis nuoret naiset. Muuten voi olla shortsit tai minihame ja toppi päällä (koska on lämmin), muuta isot saappaat jalassa.

Mutta koska kalenteri näyttää, että syyskuu tulee, ovat syysvaatteet tietenkin jo kaupoissa. Kaikki on nyt harmaata tai mustaa. Korosteväreinä näyttää olevan violettia ja petroolinsinistä(???). Muita värejä ( niin kuin nyt ruskeata tai vihreätä, joita minä kaipaisin) on sitten vähän hankalampi löytää. Mutta kun menin käymään kaupassa, jossa myydään Lysgaardin vaatteita, ette usko, mihin törmäsin. ISOÄIDIN NELIÖIHIN! Johannat ja Eijat huomio!

Camille ja Henriette Lysgaard alkoivat vuonna 1999 suunnitella ja valmistaa lastenvaatteita Freoli nimen alla. Tämän talven mallistossa on paljon neuleita. Tietysti harmaana, mustana, violettina, petroolina. Mutta onpas niin tutun näköistä. On tullut muutama tuollainen neliö virkattua. Peitoksi. Mutta kas, niistä pitää täällä tänä syksynä tehdä villatakkeja, hameita, liivejä, kaulaliinoja.


Tällaiset saappaat ovat täällä suuressä huudossa. Myös aikuisilla. Pitempinä, mutta edessä olevat nauhat ovat tärkeät. Värejä löytyy muitakin kuin musta tai harmaa...
Samaiset rouvat suunnittelevat nykyisin myös naisille Lysgaard merkillä. Tänä talvena myös sieltä löytyy Isoäidin neliöitä!

Ja muitakin kauniita neuleita:

Neuleita tuntuu olevan kaikilla. Ihania, lämpimiä, reiluja. Tässä on tanskalaisen TheMasai Clothing Companyn esimerkki tämän sesogin neuleesta. Ruskeana. Jess!


Joten eikun puikot ja koukut heilumaan ja neuleita tekemään. Pitäisi varmaan aloittaa nyt, että ehtisi saada tämän sesongin aikaan valmiiksi...

3 kommenttia:

 1. Hieno katsaus päivän muotiin. Noita neliöitä on tullut virkattua satamäärin. Ihanan rentouttava käsityö. Isoäidin aikaan niihin käytettiin kaikki langanpätkät, nyt näyttää olevan toisin.

  VastaaPoista
 2. Käykääpäs katsomassa Virkkukoukkusen blogista neliöpeittoa, siinä on KAIKKI värit, ihana!
  Näyttääpäs siellä Tanskassa tosiaan syksyn tarjonta melko harmaalta...no, hyvä että siellä luonnonvalkoinen hiukan kumminkin niitä raikastaa.
  Tekis kyllä mieli jo ruvata jotakin kutomaan ja värkkäämään.... ei meinaa vaan keritä, illat töitten jälkeen ovat kummallisen lyhyitä!

  VastaaPoista
 3. Tummaa näyttää olevan lapsillakin, vaikka talot on aika värikkäitä, luulisi että asusteissakin olisi enemmän värejä.

  VastaaPoista