tiistai 27. huhtikuuta 2010

Ei mitään erityistä....

Tähän postaukseen taitaa tulla nyt aivan väärä päivämäärä. Olen ladannut nämä kuvat huhtikuussa ennen vappua. Ajatuksena oli kirjoittaa sitten mahdollisimman nopeasti, mutta jokin meni pieleen... Tuli vappu ja loma Suomessa. Ja muka kaikkea muuta. Nyt ollaan jo hyvää vauhtia toukokuun puolella, 4.5. tarkemmin sanottuna.

Kävin vappua edeltävänä tiistaina Kasvitieteellisessä puutarhassa katsomassa, miten kevät etenee. Etenee. Rhodot (jotkut) kukkivat, koivuissa on silmut, muutkin kukat, tutut ja tuntemattomat kukkivat kauniisti. Ihana paikka. Siellä on mukava käydä kävelemässä ja istumassa penkillä. Katsella ja kuunnella. Vaikka ollaan ihan keskellä kaupunkia, ei autojen hurinaa pahemmin kuule, vain lintujen laulua. Rauhoittavaa.

Täällä ei ole oikein tapahtunut mitään maata mullistavaa. Busseissa on nyt kahden viikon ajan "kaerligheds"penkit. Vierekkäiset penkit, joissa on nyt punaiset päälliset merkkinä siitä, että niillä istuvat ovat mahdollisesti sinkkuja ja haluavat seuraa. Flirttailu siis sallittua. Saas nähdä, ovatko tanskalaiset uudelle avoimia.

Täällä oli viime perjantaina Store Bededag, suuri rukouspäivä, pyhäpäivä. Katolisella ajalla jokaisella pyhimyksellä oli oma päivänsä, protestanttisuuden saapuessa pyhien pyhät koottiin yhteen suureksi Bededagiksi. Aattona ihmiset kokoontuvat syömään sukulaisten kanssa. Tietenkin.

Vappua täällä ei erityisesti vietetä. Jos vappupäivä sattuu arkipäiväksi, niin raskaan työn tekijöillä on vapaapäivä, virkamiehillä ei, kaupat on auki ja kaupunkikuva on samanlainen kuin arkenakin. Paitsi puistoissa. Sinne kokoontuvat ihmiset hyvällä säällä piknikille ja siellä poliittiset puolueet pitävät puheitaan. Mutta kyllä täällä ihmetellään Kauppatorin 50 000 ihmistä ja suomalaista karnevaalia.

Nautitaan nyt keväästä ja pitenevistä päivistä.

Ja kaikesta uudesta. Ja vanhasta.


2 kommenttia:

  1. Olipas mielenkiintoinen juttu tuo bussien rakkauspenkit :). Onko siella sitten sinkkujen vaikeaa loytaa kaveria vai mista moinen yritys?

    VastaaPoista
  2. Enpä usko, että vaikeampaa kuin muuallakaan. Tämä taitaa olla tällainen mainostempaus, ehkä halutaan vähän hymyä huuleen. Mielenkiintoista olisi tietää, miten monta penkille uskaltaa istahtaa. Siinä kun on koko bussin nähtävissä. Paitsi että on kaeresten tarpeessa, täytyy olla myös hyvä itsetunto...

    VastaaPoista