torstai 28. lokakuuta 2010

Kissa on pöydällä


Ush, miten aika rientää...

Tässä on nautittu muutamat viikonloput Suomi-vieraiden kanssa ja jopa ehditty käydä Suomessakin. Täällä ollan taas.

Tanskalaiset koululaiset viettivät täällä viime viikolla syyslomaansa. Lehtien mukaan ennätysmäärä vietti lomansa ulkomailla. Ymmärrettävääkin. Sadetta ja tuulta täällä.

Täällä käydään nyt vilkasta keskustelua ghetto-alueista. Ympäri Tanskaa on kolmisenkymmentä asuma-aluetta, joissa suurin osa asukkaista on maahanmuuttajia, joissa on paljon rikollisuutta ja sosiaalisia ongelmia. Nyt on sitten herätty ja alueille halutaan tehdä jotain. Hallitus suunnittelee joidenkin alueiden purkamista ja uudelleen rakentamista, niin että kaikkia maahanmuuttajia ei enää asutettaisi samalle alueelle.

Muitakin ehdotuksia on heitelty. Alueille tulisi lisää poliiseja ja he voisivat tarttua heti rikoksiin. Alaikäiset rikoksentekijät voitaisiin saattaa oikeasti vastuuseen teoistaan. Maahanmuuttajat velvoitettaisiin laittamaan lapsensa päivähoitoon, jotta nämä oppisivat kielen kunnolla. Ja rikostentekijöitä voitaisiin jopa poistaa maasta.

TV-uutiset tekivät tässä päivänä muutamana jutun Århusissa, Jyllannissa sijaitsevasta ghetosta. Heillä oli siellä oppaana yksi virkamies kunnasta. Hän tuli paikalle polkupyörällä. Tietysti.

Sillä aikaa, kun kuvausryhmä kierteli asuma-aluetta, kuvausauton ikkuna oli rikottu ja autosta varastetttu kassi. Myös virkamiehen polkupyörä varastettiin. Vain kypärä oli jätetty paikalle.

Monilta tällaisilta asuma-alueilta on kauppa/kaupat lopettaneet toimintansa. Kauppoihin tulee väkeä, joka kerää ostoskärryn täyteen tavaraa ja sitten lähtee maksamatta. Kukaan ei voi heille mitään. Heitä vastaan ei uskalleta todistaa, uhkaillaan ja kiristetään.

Tämä on niitä vaikeita asioita täällä, koska nyt puhutaan maahanmuuttajista. Mikä on poliittisesti oikea ja korrekti tapa puhua ja ratkaista ongelma, miten saada maahanmuuttajat integroitumaan. Kissa on nyt nostettu pöydälle. Nyt pitäisi löytää oikeat ratkaisut.

Näin muuten kaksi viikkoa sitten ensimmäiset joulukoristeet tavaratalossa myynnissä. Niille oli oikein oma osastonsa. Niin että, joulua odotellessa... Ja ostinpa muuten Suomesta oikean joulukalenterin luukkuineen. Täällä on vain sellaisia adventtikynttilöitä. Ihan kivoja nekin, mutta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti