perjantai 29. lokakuuta 2010

Marianne-lakua

Läheisessä laatikkokauppa Netossa oli myytävänä Marianne-lakua. Ja oli tietysti pakko ostaa. Ja maistaa. Ja sitten syödä. Ei ole pahaa, ei...

Täällä on joitakin ruokatarvikkeita vaikea ostaa sopiva määrä. Esim. purjot myydään kaupoissa kolmen kappaleen "paketteina". Meikäläisten kahden hengen ruokataloudessa tarvitaan yleensä yksi. Jotkin jutut sitten taas ovat minimalistisen pienissä yksiköissä. Leivänpäällysleikkeleet myydään 90/100 gramman paketeissa. 90 grammaan mahtuu n. 6-7 kyllingsiivua. Pakkaus on hienoa ja kovaa muovia. Eli pakkausjätettä ainakin syntyy.

Hedelmäthän täällä myydään kappaleittain. Punnita ei tarvitse. Tarjouksena usein on 2 kpl/ 20 kr tai 5 omenaa/30kr. Jos sitten ostat yhden hedelmän/vihanneksen ja ekologisesti ajattelet ostaa sen ilman muovipussia, niin eivätkös kassatädit kassalla pistä sen pussiin. Mies jo kerran kaupassa sanoi laittaessaan yhtä paprikaa pussiin, että ei kannata, ne laittaa sen pussiin kuitenkin.

Keramiikassa tehty pitsikuvioinen kulho. Pitäisi olla sininen, mutta tulikin kauniin vihreä. Niin voi käydä, kun hutiloi lasituksessa. Noissa oikein tummissa kohdissa on kaikein vähiten lasitetta, vihreissä kohdissa vähän enemmän ja noissa muutamissa sinisissä kohdissa kaikkein eniten. Siis niin kuin pitäisi olla. Joskus on ihan hyvä epäonnistuakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti