perjantai 1. huhtikuuta 2011

Aprilsnar

HAUSKAA aprillipäivää.

Kaikissa lehdissä täällä on jonkinlainen aprillipila, myös TV ja radio harrastavat niitä. Tänään oli lehdessämme koko sivun juttu tanskalais-syyrialaisesta poliitikosta Naser Khaderista, joka uuden integraatioministerin "vaatimusten" mukaan haluaa assimiloitua ( sopeutua yhteiskuntaan, ei pelkästään niin, että osaa kielen ja noudattaa lakeja, vaan myös ottaa maan tavat ja kulttuurin täysin omakseen) tanskalaiseen yhteiskuntaan ottamalla etunimekseen Niels.

Aprillipiloja on tehty vuosisatoja. 1914 oli kööpenhaminalaisessa sanomalehdessä juttu, jossa kerrottiin, että aurinko on nukkunut pommiin ja nousee 9 minuuttia myöhässä.

Vuosien saatossa on kerrottu mm., että satelliittikanavia voi katsoa ilman satelliittiantennia. Tavallinen paistinpannu käärittynä foliopaperiin riittää. TV:n johdot pitää kiertää kahvan ympärille. Foliopaperia myytiin sinä päivänä enemmän kuin aikaisemmin.

Kerran Gamle Danskin valmistuksessa oli sattunut virhe ja siihen oli tullut liikaa prosentteja. Sitä ei nyt voinut myydä kaupassa, joten tehdas päätti antaa sitä ihmisille ilmaiseksi. Monet saapuivat paikalle isohkojen astioiden kanssa.

Yhtenä maaliskuun viimeisenä päivänä oli jostain akvaariosta karannut vaarallisia kaloja Öresundiin. Nyt oli Kööpenhaminan rannoille jouduttu laittamaan varoituskylttejä, joissa kehoitettiin ihmisiä ja eläimiä pysymään pois vedestä.

Kerran taas Roskilden piispa muutamaa päivää ennen piispanvaalia julisti itsensä piispaksi eliniäkseen. Toinen piispa perusti kirkollisen komitean miettimään, että voisiko pääsiäistä siirtää parilla viikolla eteen päin. Ilmat olisivat lämpimämmät silloin...

Mutta onpa TV2 mennyt täällä itsekin lankaan. He ovat siteeranneet totena Dagens Nyheterin uutista, jossa kerrottiin, että Tukholman keskustassa pyöräilijät saavat ajaa vain 20 km/h. Joutuivat sitten myöhemmin tunnustamaan, että nyt osui aprillipila omaan nilkkaan.

Niin että tänään ei ehkä kannata uskoa ihan kaikkea. Mukavaa ja hauskaa päivää kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti