tiistai 7. heinäkuuta 2009

Jengisotaa

Täällä Kööpenhaminassa käydään jengisotaa. Vuoden aikana täällä on ollut yli 20 ampumavälikohtausta. Suurin osa niistä on ollut moottoripyöräjengien ja maahanmuuttajajengien välisiä. Viime viikolla yksi maahanmuuttajataustainen mies ammuttiin autoonsa. Hänellä oli kuulema luotiliivit päällä, mutta laukaukset ammuttiin päähän. Viime lauantaina hänen muistotilaisuudessa ammuttiin taas yksi maahanmuuttajataustainen mies.
Lähes jokaisessa kaupunginosassa toimii oma jenginsä. Tässä meidänkin niin idyllisessä Österbrossa on oma jenginsä. Poliisin mukaan siinä on noin 13 maahanmuuttajataustaista jäsentä ja jengillä on yhteyksiä Kööpenhaminan hashisklubeihin. Naapurikaupunginosassa Nörrebrossa on lukuisia erilaisia maahanmuuttajataustaisia jengejä. Myös Helvetin Enkeleillä on siellä huumekauppaa ja monet näistä ampumavälikohtauksista ovatkin tapahtuneet juuri Nörrebrossa.
Kaikilla jengeillä, niin moottoripyöräjengeillä kuin maahanmuuttajillakin, on rasistisia mielipiteitä. Vaikka Helvetin Enkelit väittävätkin, että rodulla ei ole väliä ja että tämä viimeksi ammuttu mies oli heidän "erittäin hyvä ystävänsä". Jokaisella jengillä tuntuu olevan myös kytköksiä huumekauppaan. Mutta kyse on kaikilla kunniasta. Ja jos sitä loukataan, niin sitten kostetaan. "Jos joku astuu varpaillemme, astumme kovemmin takaisin." Oli sitten kyse huumekaupasta tai ihonväristä.
Vaikka Suomessa henkirikosluvut taitavat vielä sittenkin olla synkempiä kuin täällä.

Olipas ikävää asiaa. Mutta sellaista täällä tapahtuu. Itse olen tuntenut oloni turvalliseksi. Ihmiset ovat ystävällisiä ja auttavaisia. Mutta emmeköhän me ole samanlaisia kaikkialla, maasta riippumatta. Samanlaiset ilon ja murheen aiheet: perhe, rakkaus, terveys, työ, opiskelu, raha, vapaa-aika, harrastukset, asuminen,... Kulttuuri sitten taitaa painottaa niitä vähän eri tavalla.

Ulkona ukkostaa. Täällä on ollutkin erittäin lämmintä. Sunnuntaina ilma muuttui muutaman asteen viileämmäksi ja nyt ukkostaa. Ikkunoista virtaa sisään vähän viileämpää ilmaa.

Tämä osa Kööpenhaminaa, missä asumme, on nimeltään Österbro. Täällä on pääasiassa vanhahkoja kerrostaloja, mutta kaiken keskeltä löytyy pieni vanhojen omakotitalojen alue. Siellä on näin vihreää:1 kommentti:

  1. Auts. Riittää tuota näköjään kaikkialle. Mutta ei pelkäämään saa ruveta, muutenhan ei kannattaisi aamulla edes nousta.

    VastaaPoista