maanantai 13. heinäkuuta 2009

Kotoa kotiin

Puoliskonkin loma alkoi ja lähdimme lauantaiaamuna ajamaan kohti Suomea. Tai ensin kohti Tukholmaa. Herätys oli aamulla klo 4.30 ja lähdimme liikenteeseen viideltä. Tanskasta pääsee Ruotsiin Helsingöristä lautalla Helsinborgiin tai siltaa pitkin Malmöön. Halusimme ajaa sillan kautta. Joten sinne sitten. Ensiksi 4 km pitkään tunneliin, sitten 4 km pitkää tehtyä saarta pitkin ja lopuksi sitä kuuluisaa 8 km pitkää siltaa pitkin. Vettä satoi...

Aika kovaa sai ajaa, mutta oli tilaakin. Vettä satoi...
Mielettömät rakenteet tässä sillassa. Ja vettä satoi...

Saavuimme Skåneen. Peltoa oli joka puolella lähes silmänkantamattomiin. Ja vettä satoi... Vielä pitkään.

Matka Kööpenhaminasta Tukholmaan kesti seitsemän tuntia. Olimme siis hyvissä ajoin paikalla. Aikaa tapoimme löytämällä suomalaisia lehtiä ja lopulta istumalla satamassa autojonossa. Tukholmassa ei enää satanut.

Aurinko paistoi laivamatkalla. Tukholman saaristo oli kaunis. Tiedättehän kauniit villat, purjeveneet, liehuvat liput ja viirit... Maarianhaminassa puoliltaöin oli vielä valoisaa. Kööpenhaminassa on yhdeltätoista jo pimeää.

Sunnuntaina saavuimme ihanassa auringonpaisteessa kotiin. Matkaa ovelta ovelle 745 km. Täällä nyt. Tänään maanantaina sitten satoikin vettä niin... Mutta odotettavissa parempaa!!!

1 kommentti:

  1. Aikamoinen matka sieltä olikin. Tuo valtava silta olisi mukava nähdä. Hienoja kuvia sait otettua, sateesta huolimatta. Tervetuloa vaan kotiin taas.

    VastaaPoista