sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Jos Obama tulisi...

Bloginpitäjä on aloittanut tanskan kielen opiskelun, joten kirjoittaminen on jäänyt hyvin vähälle (siis täysin olemattomaksi). Tanskan kielen verbit ja substantiivit ja ennenkaikkea ääntämisen harjoittelu vievät nyt kaiken aivokapasiteetin. Mikä tuntuu tässä iässä tarkoittavan aika paljoa. Mutta mukavaa on.

Luokassa on 18 opiskelijaa eri puolilta maailmaa, Meksikosta, Ranskasta, Saksasta, Venäjältä, Singaporesta, Israelista, Skotlannista, Englannista, Vietnamista, Hollannista, Australiasta. Suurin osa on miehensä työn takia tai poikaystävän perässä tullut eli suurin osa on, kuten arvaatte, naispuolisia. Vain kaksi miestä on luokalla. Motivaatio on suuri ja tahti on kova. Eikä ole helppoa. Onneksi ruotsinkielenopinnoista on ollut se hyöty, että sanojen taivutus on tuttua ja jotkut sanatkin ovat samoja, kirjoitettuina. Mutta sana kerrallaan. Ja eiköhän se palkintokin jossain odota.

Sen verran tässä jo pärjää, että jonkun verran pystyy lukemaan sanomalehtiä. Niissä asiat kerrotaan suhteellisen yksinkertaisesti ilman kaunokirjallista kuvailua. Nyt uutisissa on ensi viikolla alkava Kansainvälisen Olympiakomitean kokous. Se pidetään Kastrupin lähistöllä sijaitsevassa Bella Centerissä. Kokous kestää reilun viikon ja siellä on tarkoitus valita vuoden 2016 olympiakaupunki. Ehdokkaina ovat Chicago, Tokio, Rio de Janeiro ja Madrid. Rio kuulostaa olevan vahvoilla. Mutta kuulema lobbaajilla on paljonkin asian kanssa tekemistä, nimen omaan kuuluisilla lobbaajilla. Tuntematon Sotsi sai talvikisansa paljoltikin Putinin ansiosta. Hän kun tuli ( ja voitti) Olympiakomitean kokoukseen puhumaan maansa puolesta. Puhui vielä englanniksi ( mitä hän harvoin tekee) ja lupasi henkilökohtaisesti taata kisojen onnistumisen.


Nyt täällä sitten spekuloidaan, että mahtaako Obama tulla puhumaan Chicagon puolesta. On laskettu, että jos hän tulee, on hän 1,5 miljardin kruunun ( n. 201 milj. euroa) arvoinen Kööpenhaminan julkisuuskuvalle. Tarkoittaa sitä, että Kööpenhamina saadaan Obaman kanssa julkisuuteen ympäri maailmaa. Obama Kööpenhaminan silhuetti takanaan, Obama Pelen kanssa Raatihuoneentorilla, Obama ja Michelle kävelemässä Kööpenhaminan kadulla (????). Mutta kun ei tiedetä, tuleeko vai ei.

USA:sta on varmasti tulossa ainakin vaimonsa Michelle, Oprah, entiset juoksijat Michael Johnson, Edwin Moses, Jackie Joyner-Kersee, entinen voimistelija Nadia Comaneci ( entinen romanialainen?). Tietysti muutkin maat lähettävät kuuluisuuksiaan tänne. Pele Brasiliasta, kuningas Juan Carlos Espanjasta, Yasuhiro Yamashita ( entinen judoka, kaikkihan hänet muistavat) Japanista ovat näillä näkymillä tulossa käymään + kuninkaalliset Anne Englannista, Albert Monakosta ja Konstantin Kreikasta. Ynnä kaikki toimittajat ympäri maailmaa. Kaupunki tulee vilisemään urheilumaailman ja kaiken maailman muitakin tähtiä, jos sattuisi heidät tuntemaan. Matkailuväki on ainakin haltioissaan. Tätä tarvitaan, kun varsinainen matkailusesonki on loppunut.

Kööpenhaminan Kongressikeskus, jossa olympiakokous pidetään.
Har en dejlig dag og farvel! Mukavaa päivää ja näkemiin!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti