torstai 3. syyskuuta 2009

Muistakaa keinua, älkää vanhentuko

Vaikka kesällä paistoi aurinko normaalia enemmän, niin tänään on satanut. Koko päivän.Tähän asti. Koska en vielä ole hankkinut sadetakkia enkä saappaita ja kotonakin on vain se yksi edellisellä sateella rikki mennyt sateenvarjo, on paras pysyä sisällä. Ja tehdä sisähommia.
Kävin aamulla polkemassa kuntopyörää (liian märkää oikealle pyörälle) läheisellä kuntosalilla. Ja tekemässä muutaman niska/hartialiikkeen. Jostain syystä niska ja hartiat ovat olleet todella kipeät ja siitä se sitten nousee päähän. Täytyy yrittää pitää lihaksisto jonkinlaisessa kunnossa. Ja muutenkin yrittää pysyä kunnossa. Siksipä olemme käyneet kuntosalilla, joka on tuossa aivan vieressä. Siellä on runsaasti kuntopyöriä, juoksumattoja, steppereitä ( kahdenlaisia jopa), soutulaitteita, erilaisia lihaskuntolaitteita. Sitten on salit erilaisia jumppia varten. Erikseen on vielä tilat "oikeille" bodareille. Näiden tilassa on iso juliste, jossa kielletään dopingin käyttö. Salin käyttäjiltä voidaan ottaa dopingtesti. Jos kieltäytyy testistä tai tulos on positiivinen, erotetaan klubin jäsenyydestä. Täytynee pysyä banaani/raejuusto-linjalla tuossa dopingissa. (Täältä ei tosin löydy sellaista isorakeista, kuivaa raejuustoa a'la Valio...ikävää)

No, olen päättänyt yrittää pitää selän ja niskan kunnossa jumppaamalla, venyttelemällä ja kiinalaisella akupainantahieronnalla. Huomasin tuossa kotimme lähellä kyltin, jossa mainostettiin kiinalaista hierontaa. Pää ja niska olivat sen verran kipeät, että painelin sisälle tilaamaan aikaa hierontaan. Tällä kiinalaisella naisella oli heti aikaa. Sain akupainantaa päähän, niskaan, hartioihin, selkään, jalkoihin ja jalkapohjiin. Sekä lisäksi tavallista hierontaa. Arvatkaa, tuntuiko ihanalta. Täytyy kyllä myöntää, että jotkut paikat olivat niin arat, että ei se ihanuus ihan huippuluokkaa ollut. Mutta kokonaisuudessaan ja jälkikäteen tuntui hyvältä.

Eilen, kun ulkona pystyi liikkumaan ilman sadevarusteita, kävin katsomassa, mitä Danish Design Centerissä oikein on. Siitä ohi kävellessäni olen huomannut, että sisällä rakennetaan jotain näyttelyä. Tämä edelleenkin rakenteilla oleva näyttely on nimeltään "it's a small world". Näyttelyssä esitellään tanskalaista suunnittelua ja tanskalaisia suunnittelijoita, jotka ovat yrittäneet ottaa huomioon muutokset maailmassa ja sen mukanaan tuomat haasteet. Tietenkään unohtamatta "tanskalaisuutta". Keskuksessa on myös perusnäyttely, jossa on mm. tanskalaisia huonekaluja sekä virstanpylväitä muotoilun vuosikymmeniltä. Siellä oli esim. Lewis-cowboybukserit, Barbie-nukke, Mini-auto (leikkiautona), Aalto-vaasi, Aalto-jakkara, Nokia-puhelin. Kumma, että nuo suomalaiset tavarat ovat jääneet mieleen...

"it's a small world"-näyttelyssä oli tällainen autopesulasta tutunnäköinen juttu. Suunnittelija/taiteilijat Henrik Vibskov ja Andreas Emenius ovat suunnitelleet tällaisen Fringe Project No. 10- taideteoksen. Kun tuolla sisällä kulkee ( nuo siis pyörivät), niin sielu puhdistuu, saa pesua, "soul wash".

Tässä tämä sana "swing" on vähän vaikea suomentaa, mutta yksi mahdollisuus on tämä: " Et kadota (keinun) heiluntaasi, koska tulet vanhaksi. Tulet vanhaksi, koska hukkaat sen keinunnan." Sören Ulrik Petersen
Apu siihen on keinu. Tässä on designkeinuja. Ne olivat hienoja, kauniita, yksinkertaisia, kevyitä. Keinua noissa sai vain omalla vastuulla... Pojat eivät kai olleet kiinnittäneet niitä kovinkaan hyvin.


Kumman valitset? Vasemmanpuoleinen on mallia Bell ja oikeanpuoleinen nuoren suunnittelijan nahkainen pyöräilykypärä. Pehmustettu. Korvatkin mahtuvat ulos. Lippa suojaa auringonpaisteelta. Vau.

Istukaa olkaa hyvät. Tanskalaista uutta huonekalusuunnittelua. Oikealla vähän vanhempaa. Hyvin pohjoismaista. Mutta kallista, niin kuin joka paikassa oikea design on. Siksipä täälläkin on Ikea ja tanskalaisten paikallinen Ilva, josta suurin osa ihmisistä ostaa huonekalunsa. Niin mekin.
Hei, aurinko pilkistää. Siis ihan normaalia...


2 kommenttia:

  1. Vaaleanpunainen nahka kypärä on hyvän näköinen, voisi pitää vaikka tavallisena myssynä.

    VastaaPoista
  2. No niin, karttakepinheiluttelu kun on jäänyt niin sitten menee niskat jumiin! :)
    Kelpaisi kyllä semmoinen hieronta-akupunktiohoito minullekin aih!

    VastaaPoista