keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Obama tulee sittenkin!


Nyt on sitten selvinnyt, että Obama tulee sittenkin. Perjantaina. Eli siis, saapa nähdä, kallistuuko vaaka Chicagon puoleen olympiavaa´assa. Rio on ollut tähän asti vahvoilla, koska kisoja ei koskaan ole pidetty Etelä-Amerikassa. Mutta nyt nähdään, kuinka paljon vaikuttavat ISOT nimet lobbaajina. Riittääkö Pelen vaikutusvalta tässä kisassa? Tai Madridin puolestapuhujan Juan Carlosin.

No, Obama tulee tänne vain viideksi tunniksi. Mutta aikoo siinä ajassa puhua Bella Centerissä Chicagon puolesta, tavata kuningas- ja kruununprinssiparin sekä keskustella pääministeri Lars Lökke Rasmussenin kanssa. Kaupungin keskustassa Christiansborgin linnan ympäristön kadut suljetaan koko perjantaiksi, joten ruuhkia tullee riittämään sitten muualla.

USA:n tähdet ovat niin tunnettuja, että he ovat saaneet lehdissä pääosan. Michael Johnson on tänään juossut aamulenkin, Chicagon pormestari on ollut lähistadionillamme koululaisten olympialaisissa. Siellä ovat myöskin olleet samainen Michael Johnson ja Jackie Joyner-Kersee. Admiral Hotellissa pidetään Chicago-juhla, jonne tulevat mahdollisesti myöskin tänään maahan tulleet Michele Obama ja Oprah Winfrey. Palstamillimetrien mukaan Chicago saa kisat ilman muuta. Muista kaupungeista ja heidän delegaatioistaan ei ole ollut juuri mitään. Muistammeko edes niitä muita kaupunkeja? Kaupungissa on olympiateeman mukaisesti monenmoista tapahtumaa loppuviikolla, urheiluaktiviteetteja ja konsertteja. Ja niissä kuuluisia osallistujia ja vierailjoita.

Oprah siis tuli tänään ja aikoo kuulema tehdä Tanskasta 30 minuutin esittelyn, kun nyt kerran on täällä. Berlingske Tidendenissä Thomas Söie Hansen ( nuo tanskalaiset Ö:thän ovat siis sellainen O, jonka päällä on /, jota en nyt tästä koneesta nopeasti saa, eikä sitä lausuta puhtaana Ö:nä vaan jonkinlaisena Ö:n ja O:n sekoituksena nielussa...) kirjoittaa ironisesti, että varmaankin siksi, kun tanskalaiset ovat maailman onnellisin kansa. Show, jossa "Oprah tapaa pienen onnellisen merenneidon ja tinasotilaiden kuninkaan jälkeläiset" esitetään 9.10. USA:ssa ja myöhemmin sitten muualla. Villit huhut kertovat, että Oprahin matkaoppaana olisi yksi Karen VisitCopenhagenista.

Tämä yksi Karen on ehtinyt tässä kuukauden aikana aiheuttaa erittäin runsaasti keskustelua ja jopa yhden eronkin. VisitDanmark julkaisee mm. Youtubessa Tanskan matkailumainoksia. Muutaman minuutin pätkiä Tanskasta ja sen eri osista. Yleensä ihan tavallisia matkailupläjäyksiä. No, nyt se julkaisi videon, jossa yksinhuoltajaäiti Karen oli ollut yhden yön suhteessa jonkun ulkomaalaisen miehen kanssa puolitoista vuotta sitten. Karenilla ei ollut erityisen hyvää muistikuvaa illan tapahtumista, hän ei tiennyt miehen nimeä eikä kansalaisuutta. Mutta yön seurauksena syntyi poika, jolle Karen nyt tämän videon avulla haki isää. Siis sitä oikeata. Lehtien palstoilla, television ajankohtaisohjelmissa on sitten räjähtänyt keskustelu siitä, minkälaisen kuvan tämä antaa tanskalaisista. Varsinkin naisista. Humalassa antautuvat kenelle tahansa, eivät muista mitään? VisitDanmarkin yksi johtohenkilö erosi tämän kohun seurauksena. Ja kaikki oli pelkkää näytelmää, tässä tapauksessa bluffia, mikä nostatti entistä enemmän myrskyä vesilasiin. Karen on oikeasti näyttelijä, joka esitti osansa käsikirjoituksen mukaan. Mutta tätä ei enää pidetty hauskana. Tässä on linkki, jos haluatte käydä katsomassa, kuinka tanskalainen äiti etsii isää lapselleen.


Sittemmin YouTubeen on ilmestynyt jopa hauskoja kopioita kyseisestä videosta. Useimmat miesten tekemiä. Tanskalainen isä etsii olutpulloa... vai etsikö hän sittenkin korkkia siihen...

1 kommentti:

  1. Aikamoinen koneisto ja homma tuollaisten olympialaistenkin järkkäämisessä. Kun ei kauheasti urheilua muuten seuraa niin sitä vaan toteaa että aijuu olympialaiset tulee....ei mieti niinkään mitä kaikkea siellä takana jo on hommailtu että voivat alkaa.
    Vaan niin se taisi käydä ettei Obama kisoja saanutkaan.

    VastaaPoista