maanantai 31. elokuuta 2009

Haluatko lainata stripparin?

Viikonloppuna Kongens Havenissa (Kuninkaan tai Rosenborgin puistossa) saattoi lainata vaikkapa stripparin. Tai poliisin, graffitimaalarin, muslimin, entisen huumekuriirin. Elävän ihmisen. Puistossa oli tällainen elävä-kirjasto tapahtuma, jossa todellakin saattoi lainata mm. edellä mainittuja henkilöitä puoleksi tunniksi ja keskustella heidän kanssaan vaikkapa heidän elämänkatsomuksestaan, ammatistaan. Berlingske Tidendenissä kerrottiin 76-vuotiaasta naisesta, jonka ulko-ovi on sotkettu graffiteilla. Nyt hän halusi keskustella nuoren graffitimaalarin kanssa, miksi näistä on niin hauskaa maalata toisten ovia. Strippari taas kertoi, ettei hän koko aikaa kulje stringeissä ( niin kuin monet kuulema luulevat) tai kutsutaanko hänet juhliin, missä on paljon miehiä ( ainakin amerikkalaisissa elokuvissa tehdään). Ihmisiä autettiin kohtaamaan toisensa, keskustelemaan. Näin yritettiin saada poistettua ennakkoluuloja, ainakin mahdollisuus annettiin, Mukava idea, jota varmasti kannattaisi lainata muuallekin. Ellei ole jo tehtykin.

Sunnuntaisessa Berlingske Tidendessä kerrottiin myöskin, että H.C. Andersenin sadusta Villijoutsenet on tulossa uusi kuvakirja. Kirjan kuvituksen on tehnyt kuningatar Margareeta decoupage-tekniikalla eli leikkaa ja liimaa-tekniikalla. Hän on ilmeisesti harrastanut sitä kauan ja pitänyt joitakin näyttelyitäkin. Kuvat hän ottaa mm. vanhoista taidelehdistä, huutokauppakatalogeista (Christie´sin ja Sothebyn tietenkin). Ja sitten leikataan, sommitellaan ja liimataan.


Nämä kuvat ovat Villijoutsenet-kirjan kuvitusta. Eivät hassumpia. Erilaisia, mikä ei suinkaan tarkoita, ettenkö pitäisi niistä. Enkä ole nähnyt kirjasta muuta kuin nämä muutamat kuvat, joten en voi arvioida sen enempää. Mutta sanotaan, että ne ovat erilaisia satukuvituksia, ehkä enemmän aikuisille kuin lapsille. Mutta onneksi satuja voivat lukea myös aikuiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti