perjantai 21. elokuuta 2009

Vielä on (aina välillä) kesää jäljellä...

Tässä pilvistä taivasta ja sadetta odotellessa ( ja sähkömittarinlukijaa, jonka ilmoituksen mukaan piti tulla tänään ja jonka takia pitää olla kotona päästämässä hänet sisään ja joka on käynyt talon muissa asunnoissa jo tunteja sitten ja on nyt kadonnut!) on aikaa muistella eilistä pyöräretkeä.

Tässä lähes keskustassa ja aika lähellä rantaakin asuessa ei kuitenkaan tule ajatelleeksi, että asuu meren ääressä. Tai tulee tavallaan, kun kuulee risteilylaivojen tööttäykset ja näkee niiden silhuetit aivan tuossa lähellä. Mutta kun se vesi, minkä täällä näkee, on muotoiltu kanavien ja tekojärvien näköiseksi. Isoa, aavaa, sinistä ( tai ainakin siltä näyttävää) merta ei tässä näe.

Eilen oli tämän viikon lämpimin päivä. Aurinko helotti siniseltä, pilvettömältä taivaalta ja lämmintä oli sellaiset ehkä yli 25 astetta. Noin seitsemän kilometrin päässä kaupungista pohjoiseen on Charlottenlundin uimaranta. Sinne sitten lähdin ajamaan bedstemorcykelillä eli mummopyörällä. Muitakin oli matkalla sinne viltti ja eväät tarakalla.

Charlottenlundin uimarannan jälkeen pohjoiseen menevä rantatie kulkee aivan rannalla. Tuuli vain hulmutti hiuksia ja aurinko paistoi mukavasti selkään.

Uimarannalle on rakennettu laitureita ja pukukopit veden päälle. Jotkut uskalsivat uidakin.

Nuoret ainakin.


Vähän pohjoisempana samaa rantatietä eteenpäin oli seuraavaksi Bellevuen uimaranta. Siellä oli tällaisia hauskoja laitureita. Vain yksi ihminen oli uimassa. Paljon ihmisiä oli rannalla ottamassa aurinkoa. Eli joko vesi oli kylmää tai...
Bellevue on alue, jossa on valtavan upeita taloja. Uusia ja vanhoja. Se on hyvin varakkaiden ihmisten aluetta. Siellä on mm. Arne Jacobsenin suunnittelemia taloja. Jacobsen on kuuluisa tanskalainen suunnittelija ja arkkitehti, joka on suunnitellut taloja, huonekaluja, lamppuja, astioita.
Pohjoiseen päin mentäessä oli tällaisia pienempiä uimarantoja talojen välissä.

Ihmiset ottivat aurinkoa tien ja rannan välissä oleva kiveyksellä.

Charlottenlundin uimarannan vieressä on iso Charlotteninlundin Linnanpuisto.

Matkalla näkyi kaikenlaisia taloja. Oli ihan kuin olisi ollut etelämpänäkin. Vähän toisenlaista kuin keskellä kaupunkia kivitalojen keskellä. Eikä kuitenkaan niin kovin kaukana.
Eilen paistoi aurinko. Tänään ei. On satanut ja välillä ei. Joten on ollut hyvää aikaa siivota, pestä pyykkiä, kirjoitella blogia... ja odotella mittarinlukijaa. Jota ei sitten ole näkynyt. Niin että nyt riitti odotus. Minä julkaisen tämän ja lähden sadekuurojen välillä kauppaan.
1 kommentti:

  1. Kaunis tuo merikollaasi. Täälläkin on ollut aurinkoinen päivä tänään. Kuviasi katsellessa tekee mieli mennä uimaan.

    VastaaPoista