tiistai 25. elokuuta 2009

Suloinen Hamlet

Yahoolla on sellainen Tanska-ryhmä, sivut, joilla esim. Tanskassa asuvat suomalaiset tai muut kiinnostuneet voivat ilmoitella asioista. Eikä siis tarvitse asua edes Tanskassa, riittää, kun on kiinnostunut. Huomasimme sieltä ilmoituksen, jossa kerrottiin, että tässä puolen tunnin ajomatkan päässä Hörsholmissa on sunnuntaina "suomalainen" vintagekirpputori.

Erään hörsholmilaisen maatilan isossa tallissa tanskalainen Stine ja suomalainen Tua pitävät kirpputoriaan. Puolet tilasta on Tualla, joka on kotoisin Pirttisaaresta, saaresta, joka on puolivälissä Helsinkiä ja Porvoota, Emäsalosta lounaaseen. Hän kertoi käyneensä koulua Porvoossa ja asuneensa 9 vuotta Tanskassa. Nyt hän kiertelee huutokauppoja ja myy tavaroitaan täällä .

Mukaan tarttui ( jostain syystä mukaan usein tarttuu jotain...) tauluja Kööpenhaminasta. Eivät ole varmastikaan arvokkaita, mutta kauniita, meille sopivia. Mukavampia katsoa, kuin ne täällä valmiiksi seinällä olleet muoviset valokuvataulut.
Nyt tiistaista sunnuntaihin "Hamletin linnassa" Helsingörissä esitetään Shakespearen Hamlet-näytelmää. Kun liput tulivat joskus aikoinaan myyntiin, ne myytiin päivässä loppuun. Ei varmaankaan itse näytelmän tai esityspaikan takia. Vaikka onhan mahtavaa nähdä " ...ollako vai eikö olla..." ikään kuin autenttisella tapahtumapaikalla tai siis autenttisella kuvitteellisella tapahtumapaikalla.


Ei, syynä oli vain ja ainoastaan se, että pääosaa, Tanskan kostavaa ja synkkää prinssiä esittää söpölöinen Jude Law. Ja nyt on myöhäistä saada lippuja...

Tänään luki lehdessä, että teatteriseurue on saapunut Tanskaan. Jude kertoi, miten suuri kunnia on saada esittää Hamlettia ja vieläpä täällä paikan päällä ja eritoten tanskalaisille...Eilen on sitten oltu paikan päällä linnassa ja otettu mainoskuvia ja sellaista. Täältä seurue siirtyy esittämään näytelmää vähän toisenlaisiin ympyröihin Broadwaylle.
Teatteriesityksen ilmoituksessa katsojia muistutettiin pukeutumaan lämpimästi (villahousut jalkaan). Öresundin iltaiset tuulet voivat olla hyytäviä. Ja sehän tietysti sopii näytelmän henkeen...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti