tiistai 11. tammikuuta 2011

Isommat kalsarit

Lehdet jatkavat kirjoitteluaan kuninkaallisista kaksosista. Spekuloidaan nimillä, jatkosarjana näyttää menevän, ketkä ovat sairaalassa vierailleet, prinssipuoliso Henrik ilmoitti, että hän ei aio toimia lapsenhoitajana. Influenssakausi on alkanut ja kaksi ihmistä on kuollut H1N1-tyyppiseen influenssaan. Parlamenttivaalit ovat tänä vuonna ja vaalikamppailu on tietenkin alkanut. Gallupeja on tehty ja yhden mukaan sininen (porvarillinen) blokki voittaa enemmistän eduskuntaan ja toisen mukaan punainen blokki tekee sen. Nyt sitten nokitellaan puolin ja toisin.

The Daily Mail-lehdessä oli sitten vähän kevyempi juttu. Siellä oli lueteltu yhdeksän merkkiä, mistä tietää, että on tulossa vanhaksi. Ei sillä, että itsessäni tunnistaisin YHTÄÄN noista... Mutta, mutta...

1. Sitä alkaa kuulema puhua säästä. Riippumatta siitä, millainen sää on, on siitä mukava puhua. Eikä pelkästään kotona, vaan myös juhlissa, töissä, kaupassa...

2. Haluaa isommat ja mukavammat pikkarit/kalsarit. Stringit ei enää tunnu mukavilta. Vaikka toisaalta vähän aikaa sitten luin jostakin, että mummokalsarit on taas muotia, nuorempienkin jaloissa.

3. Seuraavaa kohtaa en ihan ymmärtänyt. Siinä kun kehoitettiin olemaan laulamatta julkisesti. Sillä onhan mukavaa laulaa ääneen. Kun esimerkiksi kuuntelee musiikkia. Täytyy kyllä myöntää, että miespuoliskon ääneenlaulu silloin, kun hän kuuntelee korvakuulokkeilla, ei välttämättä ole sitä kauneinta. Sanat kuulostavat tutuilta, mutta sävel on ihan outo...

4. Autoa ajaessa haluaa jalkaansa mukavat MATALAT kengät. Korkkarit mukaan, mutta autokengät jalkaan. Muistan kyllä ajaneeni vastuuttomasti autoa niin puukengillä, korkkareilla kuin avojaloinkin. Ja mielestäni hyvin sujui. Mutta siitä on kauan.

5. Laukku alkaa täyttyä tarpeellisista tavaroista. Ainakin omasta mielestä tarpeellisista. Sitähän ei koskaan voi tietää, milloin sitä voi tarvita vaikkapa laastaria, saksia, teippiä, pinsettejä, ruuvimeisseliä.

6. Alkaa puhua ääneen. Muuallakin kuin kotona. Siis ajatuksiaan. Aikaisemmin sitä kuulema ajatteli ääneen vain yksikseen, mutta vanhetessaan alkaa ajatella ääneen myös muiden kuullen. Eikä paikalla ole niin väliä.

7. Paidoissa ja hameissa täytyy olla hihat. Kädet kun ovat saaneet vähän täytettä, eikä ole ehtinyt/jaksanut treenatakaan. Moni muukin paikka vartalossa peittyy vaatteen alle.

8. Lomamatkalle lähtiessä paikan vilkas yöelämä ei ole ensimmäinen kriteeri. Ei edes toinen tai kolmaskaan. Varmistaa vielä, että hotelli on rauhallisella alueella, jossa mikään ei häiritse yöunta.

9. Peiliin tai lähikuvia itsestään katsoessa jos ei nyt ihan kauhistu, niin ainakaan ei ole tyytyväinen näkemäänsä. Posket roikkuu, silmäluomet roikkuu, ryppyjä siellä ja täällä. Lohduttavaa kuitenkin on, että lähinäkö myöskin huononee, joten peilikuva paranee koko ajan. Ja jossain vaiheessa sitä kuvittelee olevansa 25-vuotia taas.

Tuon listan mukaan minä olen "vanha". Ollut jo kauan. Mutta tyytyväinen. Niin käsivarsiin kuin mataliin kenkiinkin, ääneenlaulamiseen kuin isoihin kalsareihinkin, säästä puhumiseen (kaikki täällä puhuvät säästä) kuin jokaiseen ryppyynkin, lomalla en jaksa valvoa myöhään. Mutta ääneen en vielä julkisesti luullakseni puhu, kotona vain ja laukkuani en täytä turhalla tavaralla. Jos tavarat saa mahtumaan taskuun, laukku jää kotiin. Yhtään elettyä vuotta en kadu. Olen juuri sopivan ikäinen vanha.

2 kommenttia:

 1. Isommat kalsarit, yes!
  Tämä on hauska. Kaikki muu täsmää minunkin kanssani, mutta laulamaan en ala. Luultavasti en puhu yksin, en ainakaan muista. :)

  Onnea vaan sinne kuninkaallisille kaksosille.

  VastaaPoista
 2. Niin, onneksi enää ei muista kaikea... Pääasia, että on mukavaa!
  Kuninkaalliset kaksoset ovat vielä olleet "pimennossa". Yhtään kuvaa heistä ei ole saatu, vaikka kuvaaja-armeija ilmeisestikin partioi siellä, missä heidän oletetaan olevan. Ilmeisesti vielä sairaalassa.

  VastaaPoista