sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Kuvakokeiluja

Takana pitkä ja luminen loma Suomessa. Nyt taas arjessa täällä Kööpenhaminassa. Lunta on huomattavasti vähemmän. Onneksi. Jokainen lumisade täällä aiheuttaa pienemmän tai suuremman kaaoksen. Ja suolasta sotkeentuneet kengät. Elleivät satu olemaan kumisaappaat, jotka ovat kylmät ja aivan liian liukkaat. Sanoo nimimerkki Kokeiltu on.
Tänään oli lämmintä ja aurinkoista. Tehtiin miehenpuoliskon kanssa keväinen kävelyretki kaupunkiin. Leikin kännykän kameralla, johon sain idean paikallisen lehden kuvareportaasista, jossa myöskin oltiin turisteina Kööpenhaminassa ja kuvat otettiin kännykällä. Tällaisia tuli.


Kruununprinssi Frederikin ja perheensä kotipalatsi. Lippu kertoo perheen olevan kotona. Ainakin osa on. Kruununprinsessa Mary synnytti eilen kaksoset, pojan ja tytön. Jonka varmaankin jokainen kuningasmielinen on voinut lehdistä lukea.

Kaikki eivät ole olleet yhtä ilahtuneita kuin toiset. TV-ohjelmat kuulema menevät sekaisin, kun TV:ssä hehkutetan uusia kuninkaallisia...

Ströget on nyt tammikuussa kovin hiljainen. On tilaa kulkea.


Daavidkin joutuu värjöttelemään ulkona. Onneksi kevät tulee. Pikkuhiljaa.

5 kommenttia:

 1. Sano muuta: onneksi tulee kevat! Vaikka taallahan oikeastaan talvi on vasta alkanut hirveine lumimassoineen. Kylla arsyttaa, kun luulin, etta tulee vahaluminen talvi.

  Mukavaa alkavaa viikkoa vaan!

  VastaaPoista
 2. Tuula, ihmettelen joskus jopa itseäni, kun vuosi vuodelta toivoisi talven loppuvan aikaisemmin ja aikaisemmin... Nyt sentään ollaan vasta sydäntalvessa, mutta jo on kurkkuaan myöten täynnä sitä:) Tämä on toinen talvemme täällä. Tullessamme meille sanottiin, että täällä on keskimäärin viisi päivää lunta talven aikana. Viime vuonna oli kaksi ja puoli kuukautta ja nyt on alkanut jo joulukuun alussa. Nyt on onneksi on lämmintä. Ja keväistä. Kyllä se sieltä. Mukavaa viikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
 3. Ihanan sävykkäitä kuvia ja mielenkiintoinen kuvakierros muutenkin!

  Jos rakennuksessa on lippu salossa, niin sekö tarkoittaa, että joku perheestä on kotona? Minulle ihan uutta tietoa :)

  VastaaPoista
 4. Kevättä täälläkin innolla odotellaan, vaikka vähäisiä ovat kevääntulon merkit vielä.
  Onnea vaan sinne linnaan pienille kaksosille. :)
  Mukavia kuvia olet kännykällä ottanut. Odotellaan lisää kuvia keväisestä Kööpenhaminasta.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Varjo. Näin minulle on kerrottu, että kun lippu on salossa, Margareeta on talvikodissaan Amalienborgissa. Kruununprinssiperhe muutti viereiseebn palatsiin nyt kesällä ja sielläkin on lippu alkanut liehua palatsin katolla.

  Unelma, täällä mennään nyt plussan puolella ja lumet sulaa. Nyt vaan on niin harmaata ja hämärää. Mutta kyllä se sieltä tulee...

  VastaaPoista