sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Räystäät tippuu

Lauantai- ja sunnuntaikävelyt on saatu suorittaa kuivassa ja sumuisessa säässä. Yöllä on sitten taas satanut vettä. Lumet sulavat. Ja sehän on aika mukavaa. Tänäänkin oli lämmintä lähes
+ 10 astetta. Paksu toppatakki, niin kuin tammikuussa on tapana pitää, oli melkoisen hiostava.

Nämä lämpimät ilmat ja vesisateet ovat aiheuttaneet ongelmia monille kunnille. Sulamisvesiä on niin paljon, että vedet menevät ihmisten kellareihin ja kerääntyvät notkelmiin, kun maa on kuitenkin vielä jäässä. Palokunnilla ja Falckilla on ollut runsaasti vesihommia.

Vesi aiheuttaa myös teille ongelmia. Siis ei teille vaan teille. Niihin tulee kuoppia. niin kuin Suomessa keväällä routavaurioita. Ja nyt kunnilla ei ole varaa paikata niitä. Ihmiset ajavat autoillaan ja pyörillään niihin. Kunnat ovat velvollisia korvaamaan vauriot, jos kuopista ei ole liikennemerkillä tai muulla tavoin selvästi varoitettu.

Katoilta putoava lumi ja jää ovat myöskin aiheuttaneet paljon harmia. Täällä kaupungissa kun pääsääntöisesti parkkeerataan autot kadun varteen, ovat katoilta pudonneet jääkimpaleet rikkoneet tuulilaseja ja kolhineet autoja. Kuolemantapauksista en ole lukenut, mutta joku oli saanut kallonmurtuman. Itsellänikin oli hyvin "läheltä piti"-tilanne. Kävelin jalkakäytävällä ja aivan nenäni edestä putosi katolta valtava jääkimpale maahan. Sydän kyllä jyskytti vielä kauan sen jälkeenkin. Sen jälkeen kuljin räystäitä ensiksi tutkiskellen tai sitten ajotiellä. Tämä talvi kun tuntuu täällä olevan vaarallinen vuodenaika, on kyllä mukavaa tällainen lämpöaalto.

Jee! Toivottavasti se jatkuu. Ja aurinko näyttäytyisi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti