torstai 4. kesäkuuta 2009

Mustapippuria etsimässä

Tänään piti lähteä etsimään kaikkien ruokien yleismaustetta, mustapippuria. Kokonaisia. Lähikaupoistamme sitä ei ole vielä löytynyt. Niiden valikoima on täällä aika suppea. Tanskalaiset saisivat varmaan slaagin nähdessään suomalaisen kaupan maitovalmistetiskin. Tai jäätelöaltaat. Niistä voi täällä vain haaveilla. Suomessa ruoanvalmistuskermaakin on sen tuhatta eri sorttia, täällä löysin sellaisesta isosta marketista kahta laatua, 18%:sta ja 35%:sta. Kokonaiset mustapippurit löytyivät sitten sieltä marketista, vielä suomalaisella tekstillä. Kävely sinne kesti puoli tuntia, joten kovin painavaa kassia ei viitsinyt kerätä. Täytynee hankkia polkupyörä ja huristella sillä kööpenhaminalaiseen tapaan.


Täällä on siis helpointa pyöraillä paikasta toiseen. Ja kyllä ihmiset pyöräilevätkin. Joka paikassa, keskustassakin on pyöräilijöille omat väylät. Autoilijoiden on varottava pyöräilijöitä, heillä tuntuu olevan etuajo-oikeus. Vauhti on kova, eikä kypäriä näe juuri kenelläkään. Talojen seinustat ovat täynnä pyöriä ja kauppojen edustoilla on varmasti pyöräteline. Huom. autot saa näköjään pysäköidä miten päin vain.
Naapurikorttelissa on pieni kauppa, missä myydään kaikenlaisia etnisiä herkkuja, lounaita (pääasiassa voileipiä), salaatteja ja kukkia. Ulospano on herkullinen. Hedelmät ja vihannekset myydään kappaleittain, esim. 5 tomaattia/10 kr. Ja ihania mansikoita oli tarjolla, tanskalaisia ja kotimaaltaan tuntemattomia(mutta herkullisia).

2 kommenttia:

  1. Olipa mukavaa tehdä kauppareissua kanssasi. Täällä on satanut koko päivän, tarpeeseen onkin tullut. Nyt meilläkin uudet taimet juurtuvat hyvin, kun saavat vettä. Pidä vaan sitä kameraa mukanasi, täällä odotellaan uusia kuvia.

    VastaaPoista
  2. Ilmoittaudun vapaaehtoiseksi ajamaan fillarisi täältä sinne ja jäämään kylään pariksi viikoksi :)))))))))

    VastaaPoista