sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Kakkua ja kahvia

Tänään sytytettiin siis ensimmäinen kynttilä suomalaisessa adventtikynttelikössä. Ja haettiin säilöstä kyntteliköt ja laitettiin ne ikkunalle.

Päivällä oli pakko käydä kaupassa leipää ostamassa. Mutta tietäähän sen, kun kauppaan menee, jostain kumman syystä sitä mukaan tarttuu jotain muutakin. Kynttilähyllyn luona pähkäilimme, kuinka paljon kruunukynttilöitä, lämpökynttilöitä ja pöytäkynttilöitä jaksamme kotiin kantaa. Vieressämme oli rouva, joka teki sitä samaa. Yhtäkkiä hän alkoi jutella. Suomeksi. Sanoi, että kun niin harvoin saa suomea puhua.

Hän kertoi, että oli ostamassa kotiinsa kynttilöitä. Täällä on tapana tehdä sellainen adventtikranssi, jossa on ne neljä adventtikynttilää. Iltapäivällä sitten sytytetään se ensimmäinen ja juodaan kahvia ja syödään joulukakkuja. Ja niin me sitten teimmekin.


Nyt selvisi sekin, että miksi jokaisella kukkamyyjällä on ollut tuollaisia erilaisia havukransseja myynnissä pitkin viikkoa.

Nyt se sitten alkoi joulunodotus. Ja sen kyllä huomaa joka paikassa...

3 kommenttia:

 1. Tuo onkin erilainen adventtikranssi. Onko tuo tuikkulyhty sellainen "enkelikello" eli kilisee mukavasti kun kynttilä palaa?

  VastaaPoista
 2. Tuo tuikkulyhty kyllä pyörii lämmön vaikutuksesta, mutta ei valitettavasti helise. Yritin löytää täältä niitä kauniisti helisiviä, mutta löytyi vain tällaisia moderneja versioita. Ilman ääntä. Täytyy helistä itse...

  VastaaPoista
 3. Tuo kuusenhavu kranssi on todella kaunis.
  Täällä sataa suuria repaleisia lumihiutaleita hiljalleen, kaunista on.

  VastaaPoista