perjantai 26. marraskuuta 2010

Puha, lunta...


Pikku pikku merirouvakin on palannut kotiin palelemaan. Sillä oli reilun puolen vuoden mittainen työmatka Shanghain Maailmannäyttelyssä.

Täällä on nyt satanut vuorokauden lunta. Ei onneksi kuitenkaan sellaisella myräkällä kuin Suomessa. Mutta kuitenkin. Ja sehän aiheuttaa lähinnä kaaosta, kun autoissa ei ole talvirenkaita, bussit myöhästelevät, junat pysähtelevät. Aura-autoja ei täällä kaupungissa juurikaan näy ja kiinteistöjen huoltajilla ei ole lumikolia. Joillakin olen nähnyt sellaisen pienen lapion, joilla he sitten "auraavat" 30 cm leveän kulkuväylän jalkakäytävälle.

Mutta suolaa käytetään. Juuri näin yhden kaupan mainoksen, jossa ehdotettiin, että naapurit voivat yhdessä ostaa 1000 kg suolaa. Liike toimittaa kasan sovittuun paikkaan. Tavallisiin kaupunkikauppoihinkin ovat suolapussit ilmestyneet myyntiin. Suola vain on niin ikävää. Se kun tietää sitä, että kaikki paikat on märkiä ja sohjoisia. Kumisaappaat ovat ainoat kengät, joita voisi käyttää, ellei halua pilata kenkiään. Ja kuitenkin ollaan pakkasen puolella. Puha, lumi olisi ihanaa. Tällaisessa kaupungissa se on lähinnä vain harmillista.


Mutta silti ihmiset pyöräilevät kuin ei mitään. Minä en enää uskalla. Kävellen muuten ehtii ihastella kauppojen herkullisia jouluikkunoita...

2 kommenttia:

 1. Enpä ollut ajatellutkaan, että sielläkään ei ole talvikunnossapitovälineitä. Täällä Irlannissa tulee täysi kaaos jos lunta sataa, viimeksi ministeri sulki jopa kaikki koulut (jopa alueilla missä lunta ei juurikaan ollut).
  Viime yönä satoi rakeita ja myrskysi ja tiet yhä raepallojen peitossa ja tosi vaarallisia.
  Mukavaa pikkujoulua!

  VastaaPoista
 2. Välillä ihan säälittää nämä raukat, jotka pienillä lapioillaan yrittävät pitää jalkakäytäviä puhtaina. Se on hikistä hommaa.
  Tänäänkin on satanut kaatamalla. junat kulkevat, miten kulkevat ja jalkakäytävät ja ajotiet ovat kymmenen sentin loskassa. Puha.
  Kiitos, samoin mukavat pikkujoulut sinulle, Heljä. Adventtikynttilät on jo kaivettu esille.

  VastaaPoista