lauantai 20. marraskuuta 2010

Ris a la mande

Eilen oli ensimmäiset julefrokostit eli pikkujoulut. Siellä sain syödä tyypillistä tanskalaista jouluruokaa: silliä, graavilohta, kanasalaattia. flæskesteg´ia eli heidän joulukinkkuaan, joka on siis paisti, ankkaa, punakaalia. Ainoastaan brune kartoflerit eli ruskeat perunat puuttuivat. Ne ovat sokeroituja perunoita. Outoja, mutta aika hyviä. Joskus olen saanut niitä maistaa.

Ja jälkiruuaksi tietysti ainoaa ja oikeaa tanskalaista joulujälkiruokaa, ris a la mandea kirsikkahillolla. Täällä todella kuluu kirsikkahilloa joulunaikaan. Nam, i-ha-naa. Jos siis tykkää puuromaisista jälkiruuista.

Tämä ohje on 6 henkilölle. Näin se tehdään:

Riisipuuro:
3 dl vettä
2 1/2 dl puuroriisiä
1 l maitoa
keitä riisipuuroksi

lisää joukkoon
100 g mantelilastuja
2 vaniljatangon sisusta
4 rkl sokeria
ja 2,5 dl kermaa löysähköksi vaahdoksi vatkattuna

Laita jääkaappiin jäähtymään ja "maustumaan" vähintään kahdeksi tunniksi.

Nautitaan runsaan ja lämpimän kirsikkahillon kanssa.


Tanskalaiseen pikkujouluun kuuluu myös runsas snapsien, viinin ja oluen juominen. Joten seuraavana päivänä mitä todennäköisimmin kärsitään tømmermandista eli krapulasta.

Ris a la mande voisi auttaa...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti