Ja jälkiruuaksi tietysti ainoaa ja oikeaa tanskalaista joulujälkiruokaa, ris a la mandea kirsikkahillolla. Täällä todella kuluu kirsikkahilloa joulunaikaan. Nam, i-ha-naa. Jos siis tykkää puuromaisista jälkiruuista.
Tämä ohje on 6 henkilölle. Näin se tehdään:
Riisipuuro:
3 dl vettä
2 1/2 dl puuroriisiä
1 l maitoa
keitä riisipuuroksi
lisää joukkoon
100 g mantelilastuja
2 vaniljatangon sisusta
4 rkl sokeria
ja 2,5 dl kermaa löysähköksi vaahdoksi vatkattuna
Laita jääkaappiin jäähtymään ja "maustumaan" vähintään kahdeksi tunniksi.
Nautitaan runsaan ja lämpimän kirsikkahillon kanssa.
Tanskalaiseen pikkujouluun kuuluu myös runsas snapsien, viinin ja oluen juominen. Joten seuraavana päivänä mitä todennäköisimmin kärsitään tømmermandista eli krapulasta.
Ris a la mande voisi auttaa...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti