maanantai 15. marraskuuta 2010

Paljaita rintoja

Pia Kjaersgaardin johtama Dansk Folkeparti, joka on sellainen populistinen oikeistopuolue ja maan kolmanneksi suurin puolue, on ollut huolissaan maahanmuutosta. Täällä käy taas kuumana keskustelu maahanmuuttajista. Ja erityisesti vaatimuksista, jotka asetetaan maahan muuttaville.
Keskustelu käy kiivaana erityisesti perheenyhdistämistapauksissa, lähinnä kun tanskalainen menee naimisiin tai on rekisteröinyt parisuhteen EU:n ulkopuolelta tulevan kanssa. Joka siis tarvitsee oleskeluluvan täällä ollessaan. Kummankin on ensinnäkin oltava yli 24-vuotias, kummankin yhteenlaskettu sitoutuminen Tanskaan on oltava suurempi kuin siihen toisen puoliskon maahan (??Mitä se mahtaa tarkoittaa??) ja täällä tietysti täytyy olla yhteinen osoite.

(Tämä kuva tuli tähän vahingossa, ei liity millään tavalla mihinkään)

Nyt lokakuussa tuli voimaan sitten laki, joka edellyttää, että se ei-tanskalainen suorittaa 3 kuukauden kuluessa maahansaapumisestaan kokeen, jossa testataan hakijan tietämystä tanskan kielestä ja yhteiskunnasta. Kokeessa on 70 kysymystä, joista noin puolet on kieleen liittyviä ja toinen puoli yhteiskuntaan. Ja kaikki kysymykset on tietysti VAIN tanskaksi. Jos ei läpäise testiä, ei saa oleskelulupaa ja joutuu poistumaan maasta. Ohjeeksi annetaan, että kannattaa alkaa hyvissä ajoin opiskella tanskan kieltä. Tavalla tai toisella. Sitten annetaan linkki videoon, josta saa tietoa tanskalaisesta yhteiskunnasta. Se on hiukan vanhaa tavaraa. Siellä sanotaan esim., että Tanskassa ei ole koskaan ollut naispuolista ulkoministeriä. Nyt on ollut jo jonkin aikaa.

Kyllähän tuo karsii onnenonkijoita ja toivottavasti vaimokauppaa, mutta kyllä se aiheuttaa harmia monelle ihan tosissaankin olevalle. Meikäläinen on opiskellut kieltä nyt vähän yli vuoden ja nyt se alkaa sujua. Meille sanottiinkin silloin alussa, että noin vuosi siihen menee. Ja näin se on ollut. No, hätä keinot keksii ja keksitty on. Pariskunnat muuttavat nyt pariksi kolmeksi kuukaudeksi esim. Ruotsiin. Ja simsalabim perhe on yhdistetty jonkin lain voimalla. Ja sitten voikin palata takaisin tänne. Ihan laillisesti.

Niin, siis tuo Dansk Folkeparti, josta alussa kirjoitin ja joka ei ihan hirveästi halua maahanmuuttajia tänne, on nyt ehdottanut, että muuttajille tehtäisiin tällainen opetuselokuva Tanskasta, jossa näytettäisiin naisten paljaita rintoja. Se kuulema pelottaisi pahimmat fundalistit tulemasta tänne. Niinpä.

Uutisissa oli uutinen näin julefrokostien eli pikkujoulujen aikaan. Yhdeksän kymmenen kuukautta pikkujoulujen jälkeen tulee tehtyjen DNA-testien määrään melkoinen piikki, lisäys. Erityisesti miehet haluavat tehdä niitä, koska heillä on jonkinlainen epäilys siitä, että toinen puolisko ei ollutkaan ihan 100 % :n uskollinen firman pikkujouluissa. Ja yllättävää kyllä, kolmasosa tehdyistä testeistä ei ole sitä, mitä toivotaan. Niinpä.

Vielä kun löytäisi ihan oikeita pipareita... Valmiita...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti