keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Merirosvoja

Melkein voisi taivaan sinisestä väristä, keltaisesta auringosta ja lämpömittarista päätellä, että kevät on todellakin tullut. Lämmintä on ollut reilut kymmenen astetta. Enemmänkin siellä, missä ei tuule. Mutta kun melkein joka paikassa tuulee. Kovaa. Kevättrenssin napit on saanut napittaa kunnolla kiinni ja kaulaliinaa kiertää kaulan ympärille. Sitten taas suojaisilla paikoilla saa takkia napittaa auki ja kaulaliinaa löysätä. Niin että onko vaiko ei. Olen nähnyt myös tosi optimisteja balleriinoissaan ilman sukkia ja joitakin jopa shortseissa. Ilman sukkia.

Valkovuokkoja en ole vielä nähnyt, leivon lauluakaan en ole kuullut, mutta ravintoloiden ulkoterasseille ovat pöydät ilmestyneet ja niihin ihmiset. Joten ainakin yksi kevään merkki on täytetty.

Kuukausi sitten somalialaiset merirosvot kaappasivat tanskalaisen purjeveneen ja ottivat tanskalaisen perheen, vanhemmat ja heidän kolme lastaan vangeiksi. Mukana taisi olla myös perheen ystäväpariskunta. Perhe oli maailmanympäripurjehduksella ja oli varoituksista huolimatta päättänyt purjehtia Somalian rannikolle. Huonoin seurauksin.

Pari viikkoa sitten Somalian hallituksen joukot yrittivät pelastaa perheen, mutta epäonnistuivat siinä. Merirosvot tappoivat pelastajat ja uhkaavat tappaa perheen, jos samaa yritetään uudestaan.

Nyt merirosvot pyytävät 26,2 miljoonan kruunun (n, 3,5 milj. €) lunnaita. Perheellä ei tietenkään tällaisia rahoja ole. He ovat aikanaan ottaneet taloaan vastaan suuren lainan voidakseen toteuttaa suuren unelmansa. Nyt jotkut tahot puuhaavat keräyksen järjestämistä rahojen keräämiseksi.

Aikaisemmin merirosvot eivät ole ottaneet lapsia vangeikseen, mutta nyt sekin on muuttunut. Pelottavaa. Toivottavasti tämä kaappaus päättyy onnellisesti.

Iik! Viikonlopuksi luvataan lumisadetta. Tai räntää.

1 kommentti:

  1. Näin unelmien täyttymys on saanut kauhistuttavan käänteen. Toivottavasti perhe pelastuu.

    Hieno kuva talventähdistä. Täällä en ole noiden runsasta kasvustoa nähnyt.

    VastaaPoista