torstai 17. maaliskuuta 2011

Michael ja Susanne

Japanin uutiset ja tällä hetkellä eritoten ydinkatastrofi hallitsevat tietenkin uutisia. On mielenkiintoista seurata, miten lehdet kertovat tapahtumista. Aamulehdissä sanamuodot ovat hillitympiä: Ulkoministeriön mukaan on syytä välttää Tokion alueella oleskelua. Iltapäivälehdissä sama asia on ilmaistu, että Ulkoministeriön mukaan on paras paeta alueelta. Täälläkin ministeriö kehoittaa ihmisiä välttämään Japanin matkailua, mahdollisesti myös poistumaan maasta.

TV2:n toimittaja lähti sinne järistyksen jälkeen tekemään juttua katastrofista ja sen hoitamisesta. Ydinvoimalan räjähdysten jälkeen, jolloin kaikki toimittajat siirtyivät tsunamialueelta ydinvoimalan läheisyyteen raportoimaan ja saamaan parhaita mahdollisia kuvia ja haastatteluja, hän päätti kuitenkin palata takaisin Tanskaan. Hänellä on täällä pienet lapset ja keskusteltuaan vaimonsa kanssa hän teki tämän päätöksen. Paikallinen iltapäivälehti sitten kirjoitti, että hän pakeni ja pilasi TV2:n lähetykset. Hän itse kertoi, ettei hän ole koulutettu "sotakirjeenvaihtaja", joka olisi saanut valmiuksia olla jatkuvan uhan alla. Hän ei halunnut riskeerata omaa henkeään, itsensä eikä perheensä takia. Kutsukoot muut häntä "kyllingiksi" (kananpojaksi), pelkuriksi, hän pysyy päätöksensä takana. Ihailtavaa minusta.

Debitor Registret kertoi tänään, että Michael ja Susanne ovat nimiä, jotka useimmin putkahtavat esiin heidän rekisterissään. Ja siinä rekisterissä ovat ne, joilla on maksuvaikeuksia. Yleisin sukunimi on Jensen ja tavanomaisin ikä on 44 vuotta. Siinäpä on karkea kuva tanskalaisesta henkilöstä, joka ei saa raha-asioitaan hoidettua.

Tuohon on ihan tilastollinen selitys. Suurin osa henkilöistä, joilla on maksuvaikeuksia, on 35-45-vuotiaita. Heidän ikäistensä joukossa Michael ja Susanne ovat yleisimmät nimet. Jensen nyt taitaa olla yhtä yleinen täällä kuin Korhonen Suomessa. Neljänkympin iässä iso osa avieroista tapahtuu ja silloin menevät rahat ja kodit ja lapset jakoon. Ja monilla vaikeudet alkavat.

Myös Henrik, Kim, Jan ja Thomas, Pia, Tina, Charlotte ja Helle Jensen, Nielsen ja Hansen ovat hekin listautuneet tälle ehkei nyt niin halutulle listalle.

Brian nimelläkään ei täällä ole kovin korkeaa statusta. Kuulema puolet Tanskan vankiloissa olevista miehistä on nimeltään Brian. Liekö urbaani taru vai onko ihan tilastollinen totuus...

Puha, ulkona maa on nyt valkeana. Märkänä sellaisena. Pieni takaisku kevään etenemisessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti