maanantai 7. maaliskuuta 2011

Betonimylläri

Kevät tulee sittenkin. Aurinko on paistanut mahtavasti ja lämpömittari näyttää lämpöasteita. Ikkunasta ulos katsoessa tekee mieli kaivaa kevättakki esille ja lähteä ulos. Onneksi on elänyt sen verran kauan, että tietää, että tuo kaikki voi olla pettävää. Ja onkin. Ulkona on hyytävä tuuli. Suojaisissa paikoissa on ihanan lämmintä ja aurinko suorastaan polttaa mustaa toppatakkia, mutta tuulisilla paikoilla saa kääriä kaulaliinaa tiukemmin kaulan ypärille ja vetää pipoa korville.

Mutta suojaisissa paikoissa on kuitenkin sen verran lämmintä, että kevätkukat puskee esiin. Ja puut kukkivat. Kyllä se sieltä.

Kasvitieteellisessa puutarhassa miehenpuolikkaan kanssa kävellessämme sattui (ei nyt oikeesti sattunut) silmiimme hauskat betoniset "suojaruukut" tai paremminkin -kaukalot. Hauskan näköiset ja helppo tehdä.

Siellä näyttää sisällä olevan muoviset kaukalot, joiden ympärille on laitettu kanaverkkoa tueksi. Sitten vaan betonia päälle silleen hyvin rouheesti. Ja hauskalta näyttää.

Taidanpa myöhemmin keväällä käydä ostamassa halvat muovikaukalot, verkkoa ja valmisbetonipussin tai pusseja ja ryhtyä betonimylläriksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti